Cvetna dekoracija Vašeg venčanja


 Cvetni saveti za venčanje iz snova

vase-vencanje-vas-cvetni-raj

Bez obzira kakav tip venčanja odabrali, cveće je nezaobilazan ukras toga dana i jedan od najlepših za dataka u pripremanju venčanja. Cveće unosi boju, život i daje šarm celom venčanju. Ono pretvara i "najhladnije" prostore u tople i bajkovite prizore ispunjene životom, cveće je to koje daje glamur i raskoš stolovima i trpezi. Cveće i ukrasi za venčanje svake godine podležu trendovima. Zato Vam donosimo nekoliko saveta o tome kako da bez puno muke svoje venčanje pretvorite u mali cvetni raj.
Svakako Vam preporučujemo da pre odlaska u cvećaru prelistate časopise, surfujete internetom, možda pogledate fotografije sa venčanja na kojima ste do sad bili kako bi otprilike znali što želite ali i šta ne želite. Uštedećete sebi dosta vremena i frustracija i jasnije preneti vašu viziju aranžeru, te mu dati dobru početnu ideju.

BUDITE FLEKSIBILNE

Odlično je imati ideju o venčanom buketu (bidermajer) i ostalim cvetnim dekoracijama, ali budite otvoreni prema zamislima Vašeg aranžera. Čest je slučaj da se buduće mlade oduševe onim što nađu u časopisima, ali ponekad je do "takvog" cveća gotovo nemoguće doći, i cene znaju dosezati do astronomskih visina. Kvalitetan aranžer uvek će vam ponuditi alternativu i nekoliko drugih opcija da Vaš bidermajer bude u sličnom ili istom stilu.

RAZMISLITE O BOJI

Nakon što ste izabrali prostor za proslavu Vašeg venčanja pokušajte sami definisati boje koje biste želeli u tom okruženju. Boje cvetnih dekoracija uglavnom "prate" boju i vrstu cveća venčanog buketa, pa ukoliko imate ideju o boji i cveću Vašeg buketa stvar će biti lakša. Boja venčanog buketa treba biti prilagođena boji vaše venčanice, ponesite fotografiju venčanice kako bi vam cvećar pružio najbolje sugestije.

RAZMISLITE O DETALJIMA

Vaš bidermajer ne mora biti omotan standardnom satenskom trakom, možete biti kreativni i iskoristiti izvezenu maramicu vaše bake, ili nešto slično. Mogučnosti su razne, budite beskrajne i romantičarski raspoložene u svojim razmišljanjima i ideje će već same doći.

Aranžiranje stola za mladence zna ponekad završiti i pritužbama gostiju kako se mladenci nisu mogli videti od silne "raškoši" Vaše cvetne dekoracije. Obratite pažnju na veličinu i raspored. I pitanje težine Vašeg venčanog buketa treba doći u obzir, naravno da ne želite biti opterećene vlastitim buketom.

Angažujte cvećaru na vreme. Idealno bi bilo 6 - 8 meseci pre venčanja.

 

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd