Izvor: Menda - dečija radnja

Oprema za bebe koju treba nabaviti pre rođenja

Slika: erikadelgado.comIščekivanje bebe predstavlja jedan od nauzbudljivijih perioda života svakog para, i često je praćeno mnogim velikim planovima i ushićenim očekivanjem. To je ujedno i period kada se sa raznih strana dobija najviše saveta, te se uči ono što nam je nepoznato, kao i ono što nikada nismo mislili da će nam biti potrebno i da je nužno da znamo. Oprema za bebe, ili bar neki njeni delovi, spadaju u ovo poslednje. Stoga je važno da oprema za bebe bude u velikoj meri pripremljena pre nego što dete dođe na svet, kako biste nakon rođenja mogli isključivo njemu, odnosno njoj da se posvetite. Neke stavke je dobro planirati unapred i zbog kućnog budžeta. Pa da počnemo...

PODLOGA ZA PRESVLAČENJE

Podloga za presvlačenje sigurno je deo opreme za bebe o kojoj oni koji prvi put postaju roditelji gotovo i da ne razmišljaju, ali ova tačka šoping liste upravo je jedna od najkorisnijih. Podloga za bebe može se postaviti na bilo koje mesto u stanu – krevet ili trosed, kako bi se presvlačenje što brže i što lakše savladalo. Takođe, oprema za bebe pod ovim segmentom podrazumeva i mogućnost nabavke komode na koju se može postaviti podloga, ili pak pulta za presvlačenje u sklopu kog se nalazi i mala kada, pa se i kupanje i presvlačenje može brzo i jednostavno obavljati.

KREVETAC I KOLICA ZA BEBE

Krevetac i kolica za bebe najskuplje su stavke spiska potrebne opreme za bebe, i njihovu kupovinu treba pažljivo planirati, kako kućni budžet ne bi osetio preveliki udar. Onima sa dubljim džepom preporučuje se, svakako, nabavka novih elemanata, mada se, pored sniženja, ovi predmeti mogu nabaviti i jeftinije – na raznim portalima za razmenu opreme za bebe. Naravno, nije isključeno ni da će se neko od prijatelja ili rodbine ponuditi da snosti troškove, ali jedno je sigurno – bez kreveca i kolica se ne može, te bi ovo trebalo da budu predmeti koji će vas sačekati po dolasku iz porodilišta.

STOLICA ZA HRANJENJE

Stolica za hranjenje sigurno je jedan od najpraktičnijih delova nameštaja na svetu, što ćete otkriti tek kada se beba rodi. Najkorisnija oprema za bebe otkriva se u ovakvim predmetima – umesto da hranite bebu u kolicima ili u naručju, rizikujući prljanje i trud oko čišćenja, najbolje je nabaviti stolicu za hranjenje, koja će se podešavati prema bebinom rastu. Uz to, postoje i različite varijante dizajna stolice, koje podrazumevaju i njihovo korišćenje kao ljuljaške, što će pored praktičnosti biti i zanimljiva igračka za dete.

NOSILJKA ZA BEBE

Oprema za bebe nikako ne može biti potpuna bez nosiljke, jednog od takođe veoma praktičnih elemenata, koji olakšava šetnje i uopšte boravak napolju sa detetom. Nosiljka veoma pojednostavljuje vaše kretanje, jer vam neće zauzimati ruke, kao što ne zahteva ni previše prostora poput kolica, te ćete sa njom biti u prilici da odete i smestite se bilo gde, ne opterećujući se. Potrebno je samo da vodite računa o tome da je u pitanju oprema za bebe starije od tri meseca, te da dete treba smeštati u nosiljku tako da bude okrenuto ka vama, kako bi osećalo sigurnost i toplinu.

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd