Vi ste najbolja mama za Vašu bebu


Novopečene mame i njihove nevolje

trudnicaAko ćete uskoro postati mama ili to već jeste trebalo bi da obratite pažnju na ispravljanje grešaka koje obično nove mame prave. Verujte nam da to nije lako uraditi, ali vredi i trud će še isplatiti. Napisali smo ovaj članak za Vas s namerom da Vam pomognemo i olakšamo taj najlepši ali jedan od najtežih perioda u životu.

NE TRAŽITE POMOĆ

Postoje mnogi problemi i pitanja u vezi ponašanja Vašeg tela nakon porođaja. Na primer, došlo je vreme da podojite svoju bebicu, a nemate dovoljno ( ili uopšte) mleka, beba nikako ne može da nauči da prihvati da jede... Ne bi trebalo da Vas bude sramota ovakvih situacija. Potražite pomoć od prijateljica i bližnjih osoba koje su prošle kroz ovaj period. Ne stidite se da potražite savet.

NE POSTAVLJATE PITANJA

Neke mame misle da pitanja koja postavljaju u vezi problema koje imaju mogu zvučati glupo te da će drugi misliti kako one nisu brižne i dobre mame. Ako ste zabrinuti zbog nečega u vezi Vas i Vašeg novorođenčeta ne sramite se da odmah pitate doktora.

DAJETE BEBI JEDAN TIP CUCLE

Kada se beba počne vezivati za jednu ciclu ili jedan tip cicle kasnije će se javiti problem oko prebacivanja na drugi tip. Poenta je u ne navikavanju bebe na jedan tip cucle jer kasnije kada ne budete u mogućnosti da nađete taj tip pojaviće se problem. Probajte da menjate cuclu svake nedelje.

IZOSTAVLJATE OCA

Veoma je važno da stvorite vezu između tate i bebe. Nemojte izostavljati Vašeg supruga već ga uposlite jer će to stvoriti jaku vezu u Vašoj maloj porodici. Možda neće biti od pomoći kod svih problema ali Vam može olakšati tako što će se igrati ili pričuvati bebu kako biste se malo posvetili sebi. Naučite ga da menja pelene i oslobodili ste se jednog dela obaveza.

mama-i-beba

PODCENJUJETE SEBE

Kao nova mama mnogo puta bićete zbunjene i ne brinite zbog toga. Ovo je za Vas jedno novo iskustvo i greške sastavni deo toga. Vi ste, i pored ovih grešaka najbolja mama za Vašu bebu.

HRANJENJE BEBE 

Novorođene bebe uvek zaspu nakon par gutljaja mleka. Nemojte da Vas ovo zavara i da pomislite da je beba sita. Golicajte je nežno po ušima i stopalima da biste je probudili i nastavili sa hranjenjem. Ako beba ne posisa dovoljno hrane vrlo brzo će se probuditi. Nemojte je hraniti manje od 15-20 min po obroku na svaka 3 sata.


OPORAVAK JE VAŽAN

Najčešća greška koju nove mame prave je da ne daju šansu svom telu da se oporavi od porođaja već teže da se što pre vrate normlnim svakodnevnim aktivnostima. Vreme za oporavak je otprilike 2 do 3 nedelje. Nikako manje. Tokom te dve nedelje pokušajte da se fokusirate na svoje i bebino zdravlje.

zanimljivi-clanci

Novi pasoš za Vaše dete

pasos-za-dete

Proleće je stiglo i uveliko su počele pripreme za odlazak na odmor. Jedna od bitnijih stavki, ukoliko planirate provesti odmor u inostranstvu je pasoš za Vaše dete. U ovom članku naćićete sve potrebne informacije koje će Vam pomoći da ovu, nekada veoma iscrpljujuću proceduru završite na najbrži i "najbezbolniji" način.

 

Košarka za malu decu - Pravi sport za Vaše dete

KK-beko-deca-2

Izdvojite malo vremena i pročitajte tekst koji sledi. U njemu ćete, nadamo se, prepoznati kako da svoju decu na vreme usmerite ka pravim životnim vrednostima, naučite ih zdravim navikama i na vreme se zaštitite od loših uticaja kojima su svakodnevno izloženi.

 

Oprema za bebe koju treba nabaviti pre rođenja deteta

oprema-za-bebe

Iščekivanje bebe predstavlja jedan od nauzbudljivijih perioda života svakog para, i često je praćeno mnogim velikim planovima i ushićenim očekivanjem. To je ujedno i period kada se sa raznih strana dobija najviše saveta, te se uči ono što nam je nepoznato, kao i ono što nikada nismo mislili da će nam biti potrebno i da je nužno da znamo.

 

Najčešće greške koje prave nove mame

trudnica

Ako ćete uskoro postati mama ili to već jeste trebalo bi da obratite pažnju na ispravljanje grešaka koje obično nove mame prave. Verujte nam da to nije lako uraditi, ali vredi i trud će še isplatiti. Napisali smo ovaj članak za Vas s namerom da Vam pomognemo i olakšamo taj najlepši ali jedan od najtežih perioda u životu. 

 

 

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd