Izbegnite neprijatna iznenađenja


Čisto lice - savršen ten

Ako zaboravite da očistite lice pred spavanje, ujutro možete da očekujete neprijatna iznenađenja u vidu bubuljica i suve kože. Koža se tokom noći prirodno regeneriše i oporavlja, a ako na njoj ostavite slojeve šminke koju ste nosili tokom dana, sprečavate taj proces. To može da dovede do raznih problema. 

sminkanje1

- "Noću koža mora da diše i da bude čista, jer se u suprotnom zapušavaju pore i loj ne može normalno da izlazi iz pora. S druge strane, naša koža se prirodno svakodnevno peruta i odbacuju se kožne ćelije. Šminka sve to zadržava na licu tokom noći, i zbog toga se javljaju akne" – objašnjava dermatolog dr Gorana Isailović.

Povremene bubuljice nisu strašne, ali akne koje nastaju ovim putem mogu da ostave ožiljke za ceo život. Treba takođe imati u vidu da će Vaša koža brže stariti i bore će biti mnogo vidljivije ako spavate sa šminkom.

- "Danas postoji veliki broj preparata kojima može da se brzo i efikasno skine šminka. Od praktičnih micelarnih rastvora, preko raznih ulja koja rastvaraju maskaskaru pa sve do „magičnih“ rukavica. Te rukavice su odlične za povremenu upotrebu, ali ne treba se u potpunosti oslanjati na njih. U svakom slučaju, bolje je da skinete šminku bilo kako nego nikako" – kaže naša sagovornica.

A ako ste se uspavali sa punim "mejkapom", rešenje postoji. Dr Isailović savetuje dobar piling, bilo da je mehanički ili enzimski, koji će ukloniti nečistoće i pomoći u borbi protiv akni i bubuljica. Posle pilinga ne zaboravite i na hidrataciju.

zanimljivi-clanci

12 saveta za negu suve kože

koza1

Ako imate vrlo suvu kožu, ulja za tuširanje su dobra ideja. Ona imaju efekat emolijensa i formiraju zaštitni film na koži. Posle tuširanja, tapkajte kožu mekim peškirom kako bi zaštitni film ostao netaknut. Možete obezbediti sebi dodatnu vlagu i negu nanošenjem kreme ili losiona posle sušenja kože.

 

Ne zaboravite da očistite lice pre spavanja

sminkanje1Ako zaboravite da očistite lice pred spavanje, ujutro možete da očekujete neprijatna iznenađenja u vidu bubuljica i suve kože. Kožda se tokom noći prordno regeneriše i oporavlja, a ako na njoj ostavite slojeve šminke koju ste nosili tkom dana, sprečavate takproces. To može da dovede do raznih problema.

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd