Izbegnite neprijatna iznenađenja


Čisto lice - savršen ten

Ako zaboravite da očistite lice pred spavanje, ujutro možete da očekujete neprijatna iznenađenja u vidu bubuljica i suve kože. Koža se tokom noći prirodno regeneriše i oporavlja, a ako na njoj ostavite slojeve šminke koju ste nosili tokom dana, sprečavate taj proces. To može da dovede do raznih problema. 

sminkanje1

- "Noću koža mora da diše i da bude čista, jer se u suprotnom zapušavaju pore i loj ne može normalno da izlazi iz pora. S druge strane, naša koža se prirodno svakodnevno peruta i odbacuju se kožne ćelije. Šminka sve to zadržava na licu tokom noći, i zbog toga se javljaju akne" – objašnjava dermatolog dr Gorana Isailović.

Povremene bubuljice nisu strašne, ali akne koje nastaju ovim putem mogu da ostave ožiljke za ceo život. Treba takođe imati u vidu da će Vaša koža brže stariti i bore će biti mnogo vidljivije ako spavate sa šminkom.

- "Danas postoji veliki broj preparata kojima može da se brzo i efikasno skine šminka. Od praktičnih micelarnih rastvora, preko raznih ulja koja rastvaraju maskaskaru pa sve do „magičnih“ rukavica. Te rukavice su odlične za povremenu upotrebu, ali ne treba se u potpunosti oslanjati na njih. U svakom slučaju, bolje je da skinete šminku bilo kako nego nikako" – kaže naša sagovornica.

A ako ste se uspavali sa punim "mejkapom", rešenje postoji. Dr Isailović savetuje dobar piling, bilo da je mehanički ili enzimski, koji će ukloniti nečistoće i pomoći u borbi protiv akni i bubuljica. Posle pilinga ne zaboravite i na hidrataciju.

zanimljivi-clanci

Ne zaboravite da očistite lice pre spavanja

sminkanje1Ako zaboravite da očistite lice pred spavanje, ujutro možete da očekujete neprijatna iznenađenja u vidu bubuljica i suve kože. Kožda se tokom noći prordno regeneriše i oporavlja, a ako na njoj ostavite slojeve šminke koju ste nosili tkom dana, sprečavate takproces. To može da dovede do raznih problema.

 

12 saveta za negu suve kože

koza1

Ako imate vrlo suvu kožu, ulja za tuširanje su dobra ideja. Ona imaju efekat emolijensa i formiraju zaštitni film na koži. Posle tuširanja, tapkajte kožu mekim peškirom kako bi zaštitni film ostao netaknut. Možete obezbediti sebi dodatnu vlagu i negu nanošenjem kreme ili losiona posle sušenja kože.

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd