Kako ukloniti višak masnih naslaga?

Izvor: Sliming studio Popović

Kako funkcioniše kavitacija i da li je opasna?

kako-smrsatiUsled nedostatka vremena i stalne „jurnjave“ ljudi se vrlo često hrane nezdravo i ne bave se fizičkim aktivnostima. Gojaznost je sve zastupljenija među decom i odraslim ljudima, kako muškog tako i ženskog pola. To predstavlja veliku opasnost po zdravlje ljudskog organizma, ali isto tako i veliki estetski problem. Iz tog razloga se javlja pitanje kako ukloniti višak masnih naslaga, a da to nije samo odricanjem od hrane?

Neki rešenje vide u ultrazvučnoj kavitaciji, kojom se u kombinaciji sa korigovanjen ishrane i fizičkom aktivnosću, možete efikasno rešiti viška masnih naslaga.

ČEMU SLUŽI KAVITACIJA?

Konstantnim napredovanjem tehnologije došlo je do otkrića kako se pomoću ultrazvučnih talasa možemo rešiti masnih naslaga. Ultrazvučna kavitacija je jedan od najnovijih svetskih trendova kojim se tretira i efikasno uklanja višak masnih naslaga na delovima tela gde je to najteže (stomak, butine, nadlaktice, bokovi, unutrašnji deo kolena, zadnjica). Kavitacija je, takođe, i metod za uspešno uklanjanje celulita na svim delovima tela. Tretiranje je individualno, zavisno od problematičnih zona. Radi se o viskoko efikasnoj, bezbednoj, neinvazivnoj metodi, gde se posle zahvata ne pojavljuju ožiljci i ne zahteva se oporavak. Kavitacija se može koristiti i posle liposukcije, za zatezanje neravnina na koži, kao i posle porođaja, kako bi koža ponovo postala zategnuta i glatka.

PRINCIP KAVITACIJE

Kod kavitacije koriste se ultrazvučni talasi velike snage, a niske frekvencije, koju ljudsko telo ne može da oseti. Talasi se usmeravaju na tačno određenu dubinu tkiva i dovode do pucanja celijskih membrana adipocita. Pri tome dolazi do pražnjenja masog sadržaja iz ćelija u međućelijski prostor, gde se pod dejstvom lipolitičkih enzima (lipaza) masti razgrađuju do masnih kiselina i glicerola koji se dalje metabolišu. Frekvencija kojom se područje tretira zavisi od debljine masnih naslaga. Metoda je selektivna, uništava masne ćelije ali ne i okolno tkivo, nerve, mišiće i krvne sudove. Pored toga, postiže se mnogo veća funkcionalnost tkiva, usled bolje prokrvljenosti i ishranjenosti tkiva.

TRAJANJE TRETMANA

Gornja granica za izloženost tkiva ultrazvučnim talasima metodom kavitacije je 50 minuta. Iako je metoda neinvazivna i bezbedna, telo trpi izvestan stres jer treba da preradi sve nastale produkte oslobođene iz adipocita. Usled toga, ponavljanje tretmana kavitacijom je moguće tek za 5 do 6 dana, sa maksimalno 6 serija. Nakon toga je potrebno napraviti pauzu od mesec dana, i nastaviti, ako je potrebno.

KONTRAINDIKACIJE

U medicini se koristi ultrazvuk u opsegu od 2 do 15 MHz-a, i u raznim ispitivanjima koja su sprovedena Svetska Zdravstvena organizacija je dala odobrenje za korišćenje talasa ove jačine jer nije pokazano da dovode do štetnih posledica na ljudski organizam. Kavitacija koristi talase manjih jačina, pa je tako i bezbednost zagarantovana. Iako kavitacija spada u grupu bezbednih zahvata, pre nego što se sprovede potrebno je popričati sa osobom i utvrditi neke od faktora koji, eventualno, mogu biti smetnja za obavljanje ovog tretmana. Kavitacija se ne preporučuje osobama koje imaju ugrađene metalne delove u svoj organizam (baj pas, različite proteze). Isto tako, nije preporučljivo sprovoditi je na trudnicama, dijabetičarima, i ljudima koji imaju tromboflebitis (zapaljenje površinskih vena) ili kancer.

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd