Mršavite zdravo uz jabukovo sirće


Jabukovo sirće za ubrzavanje metabolizma

jabukovo-sirce

Ako još uvek niste koristili jabukovo sirće, stari narodni lek koji se koristi za lečenje mnogih zdravstvenih problema, možda bi trebalo da probate. Nova godina obično sa sobom donosi razne ciljeve, između ostalog i večitu žensku želju za mršavljenjem. Postoje razne teorije da jabukovo sirće pomaže pri smanjivanju kilograma. Mi smo se potrudili da Vam u ovom članku objasnimo da li i kako jabukovo sirće utiče na metabolizam.

ČINJENICE

Jabukovo sirće ne podstiče metabolizam ali je dokazano da utiče na mršavljenje na više načina. Ono smanjuje brzinu kojom šećer (glukoza) ulazi u krv, čime se smanjuje nivo šećera u krvi. Dakle, preporučljivo je za dijabetičare i osobe koje žele da smanje telesnu težinu.

Proces metabolizma zavisi od mnogo faktora između ostalog i sna, vežbanja i varenja. Na primer, preskakanje doručka utiče na povećanje telesne težine jer usporava metabolizam i kasnije povećava želju za hranom. Jabukovo sirće Vam u tom slučaju ne može pomoći jer neće imati nikakvog efekta na masti odnosno skladistenje insulina.

To bi u prevodu značilo, da bi sirće imalo uticaja na Vaš metabolizam i smanjilo nivo šećera u krvi potrebno je uzimati u toku dana više obroka sa manjom količinom hrane. Nikako ne preskačite obroke, pogotovo doručak. Ovo su osnovna pravila o ishrani tako da verujemo da ste upoznati sa njima.

KAKO TO FUNKCIONIŠE

Razne studije su pokazale da povećanje kiselosti u organizmu dovodi do pojave gojaznosti. Jabukovo sirće čini suprotno, odnosno alkalizuje telo (nivo kiselosti) čime pomaže pri mršavljenju. Takođe, deluje kao potiskivač apetita (poručuje mozgu da ne žudi za hranom ceo dan) i pomaže pri varenju i razgradnji hrane.

JABUKOVO SIRĆE UZ DIJETU

Najbolji način da iskoristite prednosti jabukovog sirćeta pri mršavljenju je da 3 puta dnevno, pre svakog obroka, u času vode pomešate 1-2 kašičice (oko 3 kalorije po kašičici). Veoma teško je navići se na ukus (iskreno teško da ćete se ikada navići) pa je preporuka da popijete odjednom, možda i zapušenog nosa.

Isto tako, jabukovo sirće je odlično kao preliv za salatu.

 

zanimljivi-clanci

11 fantastičnih prednosti limuna

limun

Limun spada u grupu najpoznatijih višenamenskih plodova na zemlji prepoznatljivog ukusa, mirisa i boje. Osim toga, limun ima bezbroj prednosti koje mogu značajno promeniti i unaprediti naše zdravlje. Mi smo sastavili listu od 12 najvažnijih prednosti koje s pravom limun svrstavaju u grupu super voća.

 

5 napitaka za manje kilograma

dijeta

Pokušavajući da izgubimo kilograme sav fokus nam je usmeren ka hrani odnosno količini i vrsti hrane koju unosimo ne razmišljajući o tome šta pijemo i kako te "tečnosti" utiču na našu dijetu. Verovali ili ne, narednih nekoliko praktičnih saveta pomoći će Vam da smanjite unos kalorija bez većih odricanja.

 

Hrana i piće koji onemogućuju izbeljivanje zuba

izbeljivanje-zuba

Rešili ste da se posvetite svom zdravlju i svom izgledu, i za početak ste krenuli od svojih zuba. Pametna odluka. Stomatološke kontrole trebalo bi da obavljate redovno, i preventive radi, zato što i sami znate da su zdravi zubi osnova zdravlja čitavog tela. Ukoliko je jedan od razloga za ovakvu odluku bila i bitka za izbeljivanje zuba, evo spiska namirnica koje bi trebalo da izbegavate ukoliko želite da povratite blistavost svog osmeha, ali i poboljšate zdravlje celog organizma.

 

Zašto dijeta ne daje rezultate?

dijeta1

Dijeta predstavlja odličan način pomoću koga možete da smanjite svoju telesnu težinu. Ako bismo pogledali statistiku u Evropskim zemljama, u poslednje vreme je porastao broj ljudi koji drže dijetu za 70% kod žena i za 30% kod muškaraca. Ali nije baš sve tako lepo i jednostavno jer mnoge dijete ne daju željene rezultate. Kod nekih se željeni efekat dobija samo na početku ali se kasnije težina vrati ili čak poveća.  

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd