Mršavite zdravo uz jabukovo sirće


Jabukovo sirće za ubrzavanje metabolizma

jabukovo-sirce

Ako još uvek niste koristili jabukovo sirće, stari narodni lek koji se koristi za lečenje mnogih zdravstvenih problema, možda bi trebalo da probate. Nova godina obično sa sobom donosi razne ciljeve, između ostalog i večitu žensku želju za mršavljenjem. Postoje razne teorije da jabukovo sirće pomaže pri smanjivanju kilograma. Mi smo se potrudili da Vam u ovom članku objasnimo da li i kako jabukovo sirće utiče na metabolizam.

ČINJENICE

Jabukovo sirće ne podstiče metabolizam ali je dokazano da utiče na mršavljenje na više načina. Ono smanjuje brzinu kojom šećer (glukoza) ulazi u krv, čime se smanjuje nivo šećera u krvi. Dakle, preporučljivo je za dijabetičare i osobe koje žele da smanje telesnu težinu.

Proces metabolizma zavisi od mnogo faktora između ostalog i sna, vežbanja i varenja. Na primer, preskakanje doručka utiče na povećanje telesne težine jer usporava metabolizam i kasnije povećava želju za hranom. Jabukovo sirće Vam u tom slučaju ne može pomoći jer neće imati nikakvog efekta na masti odnosno skladistenje insulina.

To bi u prevodu značilo, da bi sirće imalo uticaja na Vaš metabolizam i smanjilo nivo šećera u krvi potrebno je uzimati u toku dana više obroka sa manjom količinom hrane. Nikako ne preskačite obroke, pogotovo doručak. Ovo su osnovna pravila o ishrani tako da verujemo da ste upoznati sa njima.

KAKO TO FUNKCIONIŠE

Razne studije su pokazale da povećanje kiselosti u organizmu dovodi do pojave gojaznosti. Jabukovo sirće čini suprotno, odnosno alkalizuje telo (nivo kiselosti) čime pomaže pri mršavljenju. Takođe, deluje kao potiskivač apetita (poručuje mozgu da ne žudi za hranom ceo dan) i pomaže pri varenju i razgradnji hrane.

JABUKOVO SIRĆE UZ DIJETU

Najbolji način da iskoristite prednosti jabukovog sirćeta pri mršavljenju je da 3 puta dnevno, pre svakog obroka, u času vode pomešate 1-2 kašičice (oko 3 kalorije po kašičici). Veoma teško je navići se na ukus (iskreno teško da ćete se ikada navići) pa je preporuka da popijete odjednom, možda i zapušenog nosa.

Isto tako, jabukovo sirće je odlično kao preliv za salatu.

 

zanimljivi-clanci

Čajevi za mršavljenje - recepti

Cajevi-za-mrsavljenje

Želite da držite dijetu? Jedan od najboljih izbora za sam početak su čajevi. Bogati su antioksidansima, polifenolima i ostalim zdravim sastojcima.

 

11 fantastičnih prednosti limuna

limun

Limun spada u grupu najpoznatijih višenamenskih plodova na zemlji prepoznatljivog ukusa, mirisa i boje. Osim toga, limun ima bezbroj prednosti koje mogu značajno promeniti i unaprediti naše zdravlje. Mi smo sastavili listu od 12 najvažnijih prednosti koje s pravom limun svrstavaju u grupu super voća.

 

Namirnice koje smanjuju apetit - Savršena dijeta

zdrava-ishrana

Vašem pokušaju da izgubite kilograme najveći neprijatelj je glad. Kontrola porcija je od suštinskog značaja za gubitak kilograma. Ukoliko Vas muči glad tokom perioda držanja dijete, imate želju da stalno nešto grickate pročitajte ovaj naš članak i saznajte koje su to prirodne namirnice koje Vam mogu pomoći da smanjite apetit. 

 

5 napitaka za manje kilograma

dijeta

Pokušavajući da izgubimo kilograme sav fokus nam je usmeren ka hrani odnosno količini i vrsti hrane koju unosimo ne razmišljajući o tome šta pijemo i kako te "tečnosti" utiču na našu dijetu. Verovali ili ne, narednih nekoliko praktičnih saveta pomoći će Vam da smanjite unos kalorija bez većih odricanja.

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd