Kako napici utiču na našu dijetu?


Izgubite kilograme uz pravi odabir napitaka

dijetaPokušavajući da izgubimo kilograme sav fokus nam je usmeren ka hrani odnosno količini i vrsti hrane koju unosimo ne razmišljajući o tome šta pijemo i kako te "tečnosti" utiču na našu dijetu. Verovali ili ne, narednih nekoliko praktičnih saveta pomoći će Vam da smanjite unos kalorija bez većih odricanja.

VELIČINA ČAŠE JE BITNA

Odličan savet prilikom pripremanja jela je da koristite manje tanjire jer će Vam manje porcije izgledati veće, a samim tim ješćete manje. Isto pravilo važi i za veličinu čaše iz koje konzumirate Vaše omiljeno piće uz jelo (đus, limunada...). Piti iz visoke tanke čaše će Vam vizuelno više prijati od niske sa debljim staklom. Samim tim unosićete manje kalorija što je preduslov za skidanje kilograma.

SUPA JE ZAKON!

Omiljena topla supa pre glavnog jela obezbediće Vam dobru hidrataciju, ugrejati i pružiti osećaj sitosti. Bogata hranljivim sastojcima pomoći će vam da posle nje jedete manje. Postoji mnogo recepata i vrsta supa. Birajte bistre supe jer kremaste imaju mnogo kalorija i masti u sebi.

IZBEGAVAJTE ALKOHOL

Svečane prilike, žurke i izlaske u kojima je alkohol neizbežan možda nećete moći, niti želeti da odbijete, ali zato alkohol možete jer ćete u suprotnom kasnije zažaliti. A evo i zašto. Alkohol ima više kalorija po gramu od bilo kog ugljenog hidrata. Drugo, u pripitom stanju nećete biti u mogućnosti da se kontrološete odnosno da brojite šta jedete.

ZELENO SVETLO ZA ZELENI ČAJ

Studije pokazuju da zeleni čaj momentalno podstiče metabolizam čineći da telo sagoreva više kalorija. Vodite računa, jer zeleni čaj sadrži kofein pa ga nemojte konzumirati pre spavanja. Takođe, postoji još vrsta čajeva za mršavljenje koje možete konzumirati svakodnedno.

GAZIRANA PIĆA ZAMENITE VODOM

Današnje tršište je prepuno gaziranih napitaka, punih tečnog šećera koji je jedan od najvećih izazivača gojaznosti i dijabetesa. Mnogo zdravija zamena je čaša obične vode. Bez problema vodi možete dodati limun ili nanu. I dalje će to biti osvežavajući napitak sa 0 kalorija.

zanimljivi-clanci

11 fantastičnih prednosti limuna

limun

Limun spada u grupu najpoznatijih višenamenskih plodova na zemlji prepoznatljivog ukusa, mirisa i boje. Osim toga, limun ima bezbroj prednosti koje mogu značajno promeniti i unaprediti naše zdravlje. Mi smo sastavili listu od 12 najvažnijih prednosti koje s pravom limun svrstavaju u grupu super voća.

 

Da li jabukovo sirće ubrzava metabolizam?

jabukovo-sirce

Ako još uvek niste koristili jabukovo sirće, stari narodni lek koji se koristi za lečenje mnogih zdravstvenih problema, možda bi trebalo da probate. Nova godina obično sa sobom donosi razne ciljeve, između ostalog i večitu žensku želju za mršavljenjem. Postoje razne teorije da jabukovo sirće pomaže pri smanjivanju kilograma. Mi smo se potrudili da Vam u ovom članku objasnimo da li i kako jabukovo sirće utiče na metabolizam.  

 

Čajevi za mršavljenje - recepti

Cajevi-za-mrsavljenje

Želite da držite dijetu? Jedan od najboljih izbora za sam početak su čajevi. Bogati su antioksidansima, polifenolima i ostalim zdravim sastojcima.

 

5 napitaka za manje kilograma

dijeta

Pokušavajući da izgubimo kilograme sav fokus nam je usmeren ka hrani odnosno količini i vrsti hrane koju unosimo ne razmišljajući o tome šta pijemo i kako te "tečnosti" utiču na našu dijetu. Verovali ili ne, narednih nekoliko praktičnih saveta pomoći će Vam da smanjite unos kalorija bez većih odricanja.

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd