Šetnjom do zdravog i savršenog tela

setnjaŠetanje (hodanje) u prirodi, do posla, sa partnerom je, pored trčanja, jedan od najlakših i najekonomičnijih tipova vežbi bilo da želite da oslabite ili da budete u formi. Hodanje možete bez napora uklopiti u svakondevni način života. Otkrijte 9 zdravih prednosti šetanja (hodanja) i poboljšajte svoje zdravlje.

POVEĆAVA VAŠU ENERGIJU

Hodanje je odličan način povećanja kondicije i energije koja Vam je potrebna za ispunjavanje dnevnih zadataka. Hodanjem povećavate cirkulaciju i snabdevanje mogza i ostalih delova tela kiseonikom. Pola sata hodanja dnevno će Vašem telu značiti mnogo.

POVEĆAVA RASPOLOŽENJE

Šetnja je takođe odličan prirodni antidepresiv i način da povećate raspoloženje. Hodanjem omogućujete svom telu da proizvodi serotonin koji će Vam pomoći da se osećate srećnije i raspoloženije. Hodanje ili šetnja sa prijateljem može samo ubrzati ovaj proces.

SAGOREVA KALORIJE

Kao što smo već napisali hodanje je jedan od najboljih i najekonomičnijih načina za sagorevanje kalorija i održavanje kondicije tela. Ukoliko je hodanje Vaš izbor za mršavljenje imajte u vidu da su brzina i dužina hoda dva važna faktora. Šetajte onom brzinom i intenzitetom koji Vam ne predstavlja neki napor. Ukoliko ste u stanju da tokom šetnje vodite kratku konverzaciju, vežbate u "zdravoj zoni".

PRODUŽAVA ŽIVOTNI VEK

Dokazano je da hodati 30 min. dnevno produžava životni vek za 1,4 godine jer šetajući smanjujete rizik od gojaznosti i drugih bolesti.

ZDRAV KRVNI PRITISAK

Sagorevanje holesterola iz krvotoka i održavanje zdravog krvnog pritiska se takođe postiže hodanjem.

ŠTITI OD RAKA DOJKE

Hodanje 30 minuta dnevno je odlična prevencija raka dojke jer telo na taj način kontroliše nivo esterogena i sprečava pojavu ove bolesti.

POMAŽE PRI OSTAVLJANJU PUŠENJA

Ako ste pušač i pokušavate da ostavite pušenje, hodanje može biti od velike koristi, Sticanje novih I zdravih navika može Vam pomoći u odvikavanju od onih loših. Famoznih 30 minuta hodanja dnevno pokrenuće proizvodnju endorfina u Vašem telu i smanjiti želju za cigaretama.

PREVENCIJA OD DIJABETESA

Glavni uzrok dijabetesa je gojaznost. Svakodnevna šetnjom smanjićete mogućnost za dobijanje ove bolesti. Takođe, šetnjom, Vaše telo proizvodiće insulin koji kontroliše nivo šećera u krvi.

zanimljivi-clanci

Trčanje - Saveti kako početi?

Trčanje

Trčanjem će Vam pomoći da se osećate bolje. I fizički i psihički. Za trčanje Vam nisu potrebni posebni uslovi pa ni troškovi. Nema plaćanja članarine, trenera, skupe opreme... Dovoljna je samo želja za trčanjem i upornost.

Trčati možete u bilo koje doba dana. Ujutru, pre posla, u podne, ili uveče. U zavisnosti koliko Vam obaveze dozvoljavaju odredite sebi termin.

 

Zašto je šetanje (hodanje) zdravo?

setnja

Šetanje (hodanje) u prirodi, do posla, sa partnerom je, pored trčanja, jedan od najlakših i najekonomičnijih tipova vežbi bilo da želite da oslabite ili da budete u formi. Hodanje možete bez napora uklopiti u svakondevni način života. Otkrijte 9 zdravih prednosti šetanja (hodanja) i poboljšajte svoje zdravlje. 

 

 

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd