Babor-srbija-banner

dostava-cveca.savrsen

Osnovne informacije: 

vas-logo

home-7-64x64Adresa:
Dečanska 11

building-3-64x64Grad:                 
Stari Grad - Beograd

phone-2-64x64Telefon:
+381 11 2641 750

mail-6-64x64Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
laptop-2-64x64Website: /

 

ASHTANGA Yoga Beograd se nalazi u samom centru Beograda u ulici Dečanska 11 - opština Stari Grad.

ASHTANGA Yoga Beograd je nauka i praksa koja se razvijala hiljadama godina u pravcu moralnog, fizičkog, mentalnog, emocionalnog i duhovnog razvoja, a danas se svrstava među najznačajnije duhovne prakse u svetu.

Sanskritska reč "ashtanga" doslovno označava "osam nivoa" koji, u skladu sa Patanđalijevim Joga sutrama, korespondiraju sa osam različitih praksi kreiranih kao sredstva za kontrolu uma i pročišćenje unutarnjeg bića: jama (moralna pravila), nijama (samopročišćenje i proučavanje), asana (pozicija), pranajama (kontrola disanja), pratjahara (kontrola čula), darana (koncentracija), djana (meditacija) i samadi (kontemplacija).

U početku fokus u aštanga praksi je na svakodnevnom vežbanju asana, odnosno joga pozicija, da bi telo i čulni organi postali fleksibilni, što je preduslov za stabilnost uma. Tehnike Aštanga joge su grupisane u šest različitih serija od kojih bi svaka trebalo da bude vešto savladana ispravnim redosledom pre nego što se upustimo u savlađivanje naredne serije.

Akcenat je na vinjasi, specifičnom sistemu disanje/pokret koji stvara toplotu, izaziva unutrašnje pročišćenje i poboljšava cirkulaciju. Tu su pozicija (asana) sa kontrakcijama (banda), disanje (uđaji) i mesta na koja usmeravamo pogled (dristi) što bi trebalo združiti.

 

Podelite tekst:

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost.

Online cvećara GARDEN SHOP :: Dostava cveća Beograd